MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.10.2013

Minute of your time

Filed under: Gluteeniton,Maidoton,mikroruokaa — Meri @ 19.56

…enempää ei tämän sämpän tekemiseen tarvita. Tästä on ollut puhetta Monkeyssa jo edellisellä vuosikymmenellä (2008), mutta koska joukkoon saattaa eksyä uusiakin lukijoita (no tuskin), niin varuiksi mainostelen!

Kyseessä on ihan oman maun mukaan tehtävä karppi, tai gluteeniton, tai herkullinen tai hauska sämpylä, joka syntyy lisää vain vesi, pese ja pidä, sekoita ja syö -metodilla mikroautouunissa. Perusidea on iisi, tee sillä mitä lystäät!

möntti

 

Alligaattorihedelmää, kookosöljyä ja metua.

Alligaattorihedelmää, kookosöljyä ja luomumetua.

Minuuttisämpylä

 • 1 luomumuna
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl rasvaa (oliivi- tai kookosöljyä, voita… )
 • 0,4 tl leivinjauhetta
 • n. 0,5 dl jauhoa

Sekoita pakasterasiaan tai sen kokoiseen astiaan ja loppu hoituu mikrossa, minuutissa. Voit jättää leivinjauheen poiskin, tuolloin pullero ei kohoa ihan niin kovin, mutta eipä se haittaa. Jauhoina voi käyttää melkein mitä vain, mutta toki näillä kookosjauhoilla ja sen sorttisilla tulee tiiviimpää kamaa ja kuohkea on perinteisesti leivässä parempi. Itse tein tänään tattarijauholla, aika tiivis sekin oli, mutta ruokaisa ja kelpo. Jäniksen selässä on turha olla nirso!

4 Comments »

 1. Olisko niin, etten ollut edellisellä kierroksella tätä ihmettä näkemässä? Sen verran takavasemmalta pääsi yllättämään mikrosämpylän konsepti, mutta kokeiluun menee kyllä. :)

  Comment by T — 30.10.2013 @ 23.19

 2. T, tää voi olla uhka tai mahdollisuus ihan sen mukaan, miten kivan jauhosekoituksen saa aikaiseksi 😀

  Comment by Meri — 31.10.2013 @ 6.53

 3. Testasin… Puoleen desiin “sulloin” tattarihiutaleita, tattarijauhoja ja kaurajauhoja (Provenan gluteeniton kaurainen jauhoseos) Lopputulos oli “epäilyttävä”, vähintäänkin “kummallinen”, mutta lämpimänä sen verran maistuva, että tätä pitää kokeilla uudestaan! Mukavaa vaihtelua kaupan pakastealtaasta “leivottujen” moilaslaisten jälkeen…

  Comment by Katri — 26.11.2013 @ 16.55

 4. Hi Napaboaniya –All that calm water: Yeah, I guess it’d make for good fengshui! ;bHi Annie –It is iedned a great place. Lovely to “discover” while out hiking. :)Hi RJ Flamingo –Thanks, you’re welcome and happy weekend to you too! :)Hi “Trying to Stay Calm” –What I wrote for RJ Flamingo. Also, nice blog name, BTW! :bHi Leslie –Thanks! :)Hi Varun –Thanks for the link exchange invitation but sorry, I had a look at your blogs and my thinking is they’re the kind that are not compatible with mine, so will pass on your offer.

  Comment by Jacky — 24.10.2015 @ 22.58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress