MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.4.2007

Ruokaile eettisesti – ilmastojalanjälkesi kutistuu!

Filed under: Lätinää,Pelasta maailma — Meri @ 16.31

Finfoodin uutispalvelu kertoo, että (peri-)amerikkalainen kauppaketju Wal-Mart, joka on myös maailman suurin yritys, lanseeraa “valistuneista” tuotteista koostuvan tuoteperheen. Tällä teollaan Wal-Mart ei luonnollisestikaan ole luonnon puolella ja ilmastonmuutosta vastaan, vaan koettaa kalastella varakkaampia kuluttajia mm. luomulla. Vaan vaikuttimista viis, jos maailma paranee!

Ja eettisesti ruokailemalla se todella tapahtuu. Finfood uutisoi Suomen ympäristökeskuksen tutkija Ari Nissinen kertomana, että ruoka- ja elintarviketuotanto on yksi tärkein ilmastoon vaikuttava tekijä. Omaa ilmastojalanjälkeään voi siis kohentaa mm. panostamalla kasvisperäisiin tuotteisiin ja välttämällä haaskausta. Kun ruoka pelastuu, pelastuu maailmakin.

Lopuksi UUDISSANAKILPAILU! Koska EU on näin säätänyt, sana feta rajautuu koskemaan vain tietyillä Kreikan alueilla valmistettua juustoa. Kilpavarustelu on käynnissä, kun suomalaiset tuottajat pähkivät aivonsa tärviölle uusia nimiä 15. lokakuuta mennessä. Salaattijuustosalaatti tai salaattijuustoburger? (Valion valinta) Maistuis varmaan sullekin!

2 Comments »

  1. miten ois kreikkalaistyyppinen juusto -burger?:) en edes tiedä, miten tuo kirjoitettaisiin. ai kamala.

    Comment by hansus — 20.4.2007 @ 13.23

  2. Ainakin itse annan ääneni kreikkalaistyyppiselle ennemmin kuin salaattijuustolle! Tuli muuten mieleen, että viime syksynä kun observoin läheisesti Tanskan elintarvikkeita, niin siellähän tuota Salladostia piisasi. Sitä sitten ostelinkin kun havaitsin, ettei ole fetaa mailla halmeilla… Ja “fetaahan” se sitten olikin 😀

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.4.2007 @ 13.51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress