MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

23.4.2007

Iltapalaa Italiasta

Filed under: Arkiruoka,Napot,Optimoidut — Meri @ 21.09

Koska erilaisia pikkujäänteitä viime päivien aterioista lojui kaapissa odottamassa käyttöä, nojasin taas Roccon olkapäähän ja upotin juustonkäntyn, kalkkunanakin, purkkimaissin jämät ja munakoisotapakset tomaattisoosiin luomumunien seuraksi. Ruokalaji on aiemmin kokattu Monkeyssa nimellä italialainen munakas Roccoa mukaillen. Munakoisot valmistin päivällä samaan tapaan kuin Sohvin zucchinit, paitsi peston korvasivat kookosöljy ja paprikajauhe. Todella hyviä, varsinkin ne palat, jotka jäivät ilman tomaattia, olivat rapeita ja herkkuja. (Kuvassa näkyvä varjo on luultavasti minun nälkäni.)

nakkimunakas

Oioin munakkaan teossa koska kello oli jo myöhä, ja iskin valkosipuli-tomaattimurskan suoraan pannulle, maustoin suolalla, cayennepippurilla, kanella ja sokerilla. Loppu menikin edellisen kerran ohjeen mukaan, ja jälleen, vakavasti suosittelen kokeilemaan. Munakoiso muuten sopii tähän kuin nenä päähän, ainakin tämä ennalta kypsennetty.

aubergine

1 Comment »

  1. […] Eilisestä iltapalasta jäi kolmasosan mittaiset jämät, jotka yön yli lepäiltyään pääsivät päivällispannulleni. Määrä oli kuitenkin niin vaatimaton, että suosiolla jalostin ruokaa runsaasti eteenpäin. Vuohen gouda ja pinjansiemenet tekivät tästäkin gurmeeta ja soijarouhekin onnistui maustumaan ihanaksi. Ulkonäkö on monien kasvisruokien tapaan hivenen mössökäs, mutta eipä kai se jauhelihaa rumempaa ole tämä. […]

    Pingback by MonkeyFood » Jatkojalostus eli soijarouhepastaa — 24.4.2007 @ 16.17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress