MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

1.6.2007

Tervetuloa kesäkuu (hummus)

Filed under: Herkut,Lätinää,Napot,Soosit — Meri @ 8.01

Tiistaina oli viimeisen käytännön harjoitteluni viimeinen päivä ja eilen kevään viimeinen koulupäivä; hyvä syy kekkeröidä luokkatovereiden kanssa. Ja kyllähän sitä vietettiinkin mahtavaa fiestaa. Koska yksiöni tilat ja huonekalut ovat rajatut, levitimme olohuoneen lattialle vahakankaan ja pistimme pystyyn carpet piknikin. Suppea köökkini täyttyi kokeista ja kuumuudesta, kun ruissipsejä pulikoitiin perinteisesti ja pastakoneella.

ruissipsit2

Listalla oli myös pitsaa, joista toiseen tumpattiin hirvinötköttiä ja toiseen soijanakkeja, erityisesti ensimmäinen keräsi ylistystä. Pitsapohjat tein Pastanjauhajien pitsaohjeella, johon lisäsin vain hippasen hunajaa. Soijanakkeja ei välttämättä voi suositella, ehkä sitten pannulla paistettuina, jolloin kesän ykkösmauste karsinogeeni auttaa soijanakkien luonnollista jauhoisuutta.

juustot
Vieraiden innostuttua kauppareissulta kunnon juustotiskistä, juustolautanen näytti tältä. Valikoima sisälsi ranskalaista Morbieria ja Brietä, itä-valtalaista Alpidameria ja Kärtneriä sekä belgialaista Oug Brüggea plus vielä yhtä yrttituorejuustoa, ranskalaista sekin. Ahhhh.

hummus

Ruissipsien seuraksi oli hummusta, joskaan sipsit eivät aina edes seuraa kaipaa. Hummus on silti aina hyvää! Tässä satsissa suunnilleen seuraavaa:

 • purkki kikherneitä
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 2-3 rkl tahinia
 • kahden sitruunan mehu
 • vähän vettä notkeuttamaan (~0,5 dl)
 • ripaus suolaa
 • pinnalla paahdettuja pinjansiemeniä, cayenne-pippuria ja oliiviöljyä

mustikkarahka

Jälkiruoan kunniatehtävää suoritti mustikkarahka, kuohukermalla ja itsepoimituilla mustikoilla. Tarjoilu suoritettiin käytetyistä ja pestyistä jogurtti- ja viilipurkeista, erinomainen vaihtoehto ja omalla tavallaan ehkä tyylikästäkin? 😉

mustikkarahka2

Kaikkien näiden herkkujen lisäksi piknik sisälsi mozzarellasalaattia, hapankorppuja, kuivattuja omenoita ja tuoretta myös, pähkinöitä ja rusinaa ja tottakai hieman suklaata. Juomina siiderit ja valkoviinit. Joo kyllä se kesäkuu käynnistyi tällä ihan kivasti! Varsinkin kun ohjelmanumeroiden “runot” ja “suvivirsi” tukivat hilpeää tunnelmaa. Nyt olen jo tiskannut ja syönyt aamupuuron, jos keittelis kaffet. Huomenna alkaa leirityö.

[Vielä pitsankuva! Unohtui aiemmin. Epätarkka mutta herkullinen.]

hirvipitsa

8 Comments »

 1. Niin kuvat ovat melko kehnoja kun niihin keskittyminen oli niin toisarvoista, hyvä että sain nämäkään aikaan. Ja postauksia piisaa varastosta jahka niitä ehdin naputella. Väsyttää 🙂

  Comment by ylimuuli — 1.6.2007 @ 8.04

 2. Ei haittaa kuvien laatu, kun näyttää niin herkulta! Ihania juustoja ja rahkakin tosi herkullisen näköistä. Eikö oon mukavata päästä kesälaitumille? Meilläkin alkoi juuri loma, tosin kepeästi viiden yön työrupeamalla. On se silti eri asia, kun ei tarvitse stressata koulujuttuja! Hauskaa kesäloman alkua sinne!

  Comment by Sohvi — 1.6.2007 @ 19.52

 3. Herkkuja oli! Eilen vein loput juustot seuraaviin kekkereihin ja tekivät aivan yhtä hyvin kauppansa. Meikäläisellekin 😀 Eihän niistä hetkessä tarpeekseen saa. Ja kaikki muutkin jämät on jo tuhottu!

  Kesälaitumet on parhaita! Ja leiritöissä pääsee irti kaikesta “normaalista” vuoden arjesta, se on ihanaa. Vai yötöitä, nyt aloin heti arvailla että millä alalla sun täytyy olla 😉 Samoin mahtia kesä”lomaa”! 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 2.6.2007 @ 9.41

 4. Viimeiset kolme vuotta on viikonloput ja kesät vietetty leipomossa opiskelun ohella. Eli ei lähellekään oman alan hommia vaan rehtiä tehdastyötä 😀 Ilmojen lämmetessä suomalaiset ostavat tajuttomasti leipää, talvella on hiljaisempaa.

  Juustot maistuvat melkein paremmalle seuraavana päivänä ja ne kestävät hyvin huoneenlämmössä seisoskelua. Siksi ne on melkein parhaita tuliaisia ulkomailtakin 😛 Miten niin ruoka aina mielessä???

  Comment by Sohvi — 3.6.2007 @ 15.18

 5. Veerstömanki? Eikö leirillä ole yhteyksiä Blogistaniin vai onko muulin niellyt maa????

  Comment by Välispiikki — 5.6.2007 @ 17.59

 6. Muuli on leirillä töissä! Tällä hetkellä siis Pohjassa urkkaleirillä (-lla!) ja perjantaina kotiin. Sitten parin viikon sisään lienenkin yhteyksien päässä eli Foodia piisannee 🙂 Kelit on mahtavat ja nyt alko wlani pelittää 😛 Syökee hyvin niin palataan pian asiaan!

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 6.6.2007 @ 15.30

 7. Hopsan, -lla piti olla Pohjan jäläkeen 😉 Muistin muuten juuri, että kerta mulla on tää kone täällä niin onhan mulla postaamattomia kuviakin, saa nähä jos löytys joku jonka ohjeen muistasinki. Onhan täällä yöt aikaa 😀 Ja ruoat muuten piruksen hyvät! Viidesti päivässä sapuskaa, ei tuu nälkä.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 6.6.2007 @ 20.47

 8. […] vaikka Polkkiksen ohjeella osin maustettua spelttipastaa tonnikalalla ja lehtileipää hummuksella. Ja hei, jos ette ole jo suuria hummuksen ystäviä tai ylipäänsä tuttuja, kokeilkaa! Se on […]

  Pingback by MonkeyFood » Sik-sak-sokkelo! — 26.6.2008 @ 17.37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress