MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.6.2007

Erikoishyvä salaatti

Filed under: Sallad — Meri @ 22.16

erikoishyvää

Siitä saakka, kun olin ensimmäistä kertaa Saksassa Münchenissä joskus vuonna lappuhaalari ja cd-levy ja sain ravintolassa syödäkseni taivaallisen vihersalaatin täydellisellä kastikkeella, olen etsinyt ja etsinyt yhtä hyvää. Paljon on vihersalaatteja ohi virrannut, mutta yksikään ei ole ollut sen veroinen. Aika kultaa muistot. Mutta onneksi niitä syntyy uusia!

Uusimman Maku-lehden Erikoishyvä salaatti nimittäin lunastaa lupauksensa; se on erikoishyvää. En enää tiedä, onko se yhtä hyvää (vai jopa parempaa?) kuin saksalainen edeltäjänsä, mutta kastikkeessa asuu kyllä pieni jumala.

Erikoishyvä salaatti (6 annosta)

 • 2 l erikoissalaatteja revittynä (mitsuna, tatsoi, frisee…)

Kastike

 • 1/2 dl unikonsiemeniä
 • 1 keitetty muna
 • 1 dl sipulinvarsia paloiteltuna
 • 3/4 dl öljyä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • 2 rkl punaviinietikkaa
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 tl sinappia (Dijon)
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria

Paahda unikonsiemeniä pannulla, laita sivuun odottamaan. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon siemenet ja kaada kastike salaatille. Pöyhi sekaisin. Nauti erikoishyvän musiikin, kuten Björkin uuden levyn, soidessa. Salaatti on parhaimmillaan itsensä kesken, tässä kuitenkin muiden seurassa. Ja punasipulihilloke se vain paranee.

erikoista

5 Comments »

 1. Vaikuttaa aika namilta!:)

  Comment by Kmsu — 19.6.2007 @ 7.19

 2. Hyvää oli! Ja mun “erikoissalaatit” oli frisee ja jäävuorisalaatti, että niilläkin skulaa ihan hyvin 😉 Ei tahtonut kaupasta löytyä mitsunaa tai tatsoita ja onhan nuo kovin kalliitakin opiskelijan lompuukille.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 19.6.2007 @ 7.51

 3. Hyvältä kuulostaa tää sun saladmix! Täytyypä kokeilla, kun oon tehnyt selasen päätöksen, että otan töihin mukaan evääksi salaatin, jotta saan kevennettyä muuten niin lihaisaa ruokavalioa. Hyvin on toiminut, kun jo nyt on lähtenyt melkein kaks kiloa painosta pois =)

  Comment by Pekkateemu — 19.6.2007 @ 21.43

 4. Hieno homma! Tätä kyllä kelpaa ottaa ihan hyvin. Mutta tietty jotain prodea kannattaa varmaan yhdistellä ettei heti tuu nälkä 🙂 Ja tietty hillitön annos sitä sallaadia itseään! 😛

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 19.6.2007 @ 23.12

 5. […] ja ropsaa koko komeuden ylle. Tarjoile esim. ihanien vegepiffien, maustamattoman jogurtin ja erikoishyvän salaatin kera, kuten itse tein. Ja on niin hooseehyvää! Niin kuin […]

  Pingback by MonkeyFood » Sahramipilahvi kanalla — 28.10.2007 @ 15.55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress