MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.8.2007

Ihana elokuu ja sydänilon kakku

sydänilonkakku

Elokuu on suosikkikuukauteni. Sen hohkaava aurinko, kypsät viljapellot, läpilämmenneet kalliot, laiska kuumuus ja tummuvat illat tuntuvat onnelta. Onnea on myös täydellinen päivä; aamupuuro ennen seitsemää, onnistunut työvuoro, kahvikupponen ja aurinkotuoliin nukahdus, punttihiki popin tahtiin ja vapaan keittiön valloitus! Kliimaksi ulkona ystävien kanssa kauniisti katetun pöydän ääressä, vailla kiirettä.

kasvit

kasvit2

Pöytään kannettiin jo useamman kerran pettämättömiksi todettuja kanavartaita, Henkan mestaroimaa herkullista kasvislisäkettä sekä jogurttikastike. Jälkiruoaksi nautittiin kerta kaikkiaan maailman parasta kakkua. Kyseessä on se sama autuus, jonka postasin jo Juukelin hyvänä banaanikakkuna. Tänään kaakku oli vielä entistäkin mahtavampi ja sai uuden nimen.

kattaus

Tiedättehän sen suklaakakun, jonka ohjeen suurin osa tuntee ja joka kantaa nimeä Sydämen surujen kakku? No, koska tällä suklaisella banaanikakulla ei voi olla mitään tekemistä surujen kanssa sen tuottaessa niin käsittämätöntä onnea, ja koska sen aikaansama ilo tulee suoraan sydämestä, on vain oikein ja kohtuullista, että se ristitään täten Sydänilon kakuksi. Resepti vielä kerran, vassokuu! Menkää ja tuottakaa ILOA elokuuhun!

Sydänilon kakku

 • 4 dl jauhoa
 • 1,75 dl sokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl soodaa
 • 1 tl suolaa
 • 150 g sulatettua voita
 • 4 todella kypsää banaania
 • 2 munaa
 • 2 dl piimää
 • (kookoshiutaleita)

Voitele vuoka voilla ja jauhota kookoshiutaleilla. Laita odottamaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Muusaa banaanit toisessa astiassa, mutta älä liian muusiksi, jätä kunnollisia sattumia. Lisää joukkoon sulatettu voi sekä kananmunat ja lopuksi piimä. Kaada kuivat aineet samaan vatiin ja nostele puuharukalla hieman sekaisin. Vain hieman! Jauhoa saa jäädä näkyviin, ei vatkausta. Siirrä taikina vuokaan ja vuoka uuniin, n. 25 minuutiksi tai muutamaksi minuutiksi pidemmäksi ajaksi, riippuen uunista.

Älä jymistele keittiössä, ettei kakku lässähdä. Poista se uunista kun se on saanut väriä ja kohonnut. Kakun on tarkoitus jäädä hyvin kosteaksi ja banaanisattumien mehevöittämäksi. Anna jäähtyä rauhassa ja kumoa sitten. Valmista kuorrutus.

Kuorrutus

 • 2,75 dl tomusokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 4 rkl kahvia
 • 3 rkl kaakaota (van Houten)
 • 50 g voita sulatettuna

Sekoita muut aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada jäähtyneen kakun ylle ja tarjoile. Juuri piimä tekee tästä kakusta täydellisen, vaikka tilalle voi hädässä laittaa kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia. Piimän juoksevuus ja happamuus pitää kakun kosteana ja upeana.sydänilonkakku2

sydänilonkakku3

sydänilonkakku4

5 Comments »

 1. Voih, tuo kakku näyttää SUPERherkulliselta! Nam!

  Comment by Henna — 8.8.2007 @ 8.14

 2. Humauttavan upea ilmaus tuo “läpilämmenneet kalliot”.

  Comment by vap — 8.8.2007 @ 8.20

 3. Henna, juu, kerrankin kuvakin kertoo sen, minkä makuhermot 😛

  Vap, kiitos, itsekin miellyin siihen 😀

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 8.8.2007 @ 21.09

 4. Ou ziizus, this is so good! Pistin banaaneja vähän reilumminkin puolesta ja öljyä margiksen sijaan ja vetelin menemään ihan ilman kuorrutetta. Oli turkasen hyvää, ihanan tahmaisen kosteaa…

  Comment by Mimmi — 12.7.2011 @ 19.52

 5. […] kaksi kakkua ovat kaikkien aikojen suosikkini. Juukelin hyvä banaanikakku tunnetaan myös nimellä Sydänilon kakku, ja sitä muistellaan kaikkialla missä sitä on syöty vielä vuosien päästä. Jos haluat […]

  Pingback by MonkeyFood » Kaksin aina kakumpi (Juukelin hyvää ja kesäkurpitsaa) — 16.6.2012 @ 10.39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress