MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.10.2007

Löylyä lissää! (tofu-banaanijäde)

Filed under: Banaani,Gluteeniton,Maidoton,Nuts!,Soija,Välipalaa,Vegan — Meri @ 17.14

Elämähän se on pelkkää ruusuilla tanssia ja pakastebanaanin puputusta! Mitä sitä muuli muuta. Tänään tällaisella setillä, vähän enempi proteiinia ja ei ihan niin makeaa kuin pelkkä banaani.

tofujäde

Silkkitofu ja jäädytetty banaani (kahdelle)

 • pakastettu banaani
 • 1/2 pkt silkkitofua (paketti n. 350g, etnokauposta nimellä Silken Tofu)
 • 8 hasselpähkinää
 • tuoretta minttua
 • (vaahterasiirappia)
 • (2 saksanpähkinää)

Ota banaani pakkasesta. Kun banaani hieman sulaa, vatkaa pehmeä tofu massaksi. Banaanin ollessa jauhantakunnossa hurauta se blenderillä jäätelömassaksi. Yhdistä massa tofuun ja sekoita. Murskaa hasselpähkinät samaisessa blenderissä (tai muutoin) ja lisää joukkoon. Ota pieni nippu tuoreita mintunlehtiä ja saksi kappaleiksi. Yhdistä minttu muuhun massaan ja annostele. Koristele pisaralla vaahterasiirappia ja saksanpähkinällä ja vietä annoksen kanssa ansaittu tauko opinnäytetyön vääntämisestä.

Edit 21:00: Kokkausinspiraation puutteessa suosittelen vierailemaan Possukerhon menu-sivulla. Mahtavia ideoita, olen vaikuttunut.

3 Comments »

 1. Onpa hauska toi Possukerhon lista. Ravintolasta on ollut useammassakin mediassa ihan pienen ajan sisällä aika paljon positiivista kutinaa. Olispa kivaa mennä kokeilemaan itsekin tässä joskus…

  Sä olet kyllä ihan totaalisen hurahtanut tuohon banaanijätskiin! 😀 Ja mikä parasta, nää sun postaukset vaikuttaa selvästi mun alitajuntaan, sillä herään yöunilta mielessäni aina vaan uusia banaaninmaustamisideoita – enkä ole vielä ehtinyt kokeilemaan perusmassaakaan. Lähiaikoina kokeiluja luvassa siis Uneliaassakin keittiössä ;).

  Comment by Anna — 30.10.2007 @ 22.19

 2. Anna, lista on aika über, täytyy just katella kalenteria että koska sinne kerkiäis… Hinnatkin on ihmeen kohtuulliset. Kutkuttavia ideoita siellä!

  Ja olen nimenomaan hurahtanut banaanijäden soveltamiseen 😀 Motivaattorina ei niinkään ole ihana herkku jota se myös on, vaan juuri tuo hinku maustaa ja meuhkata sen kanssa. Oon ihan varma että tässä on tulevaisuus! Kuulostanko tarpeeksi hihhulilta. 😉 Mutta jatkan Uneliaan vahtaamista sillä silmällä, se on aina hauskaa kun omia juttuja kokeillaan muualla. Tosin vinkeä ilmiö, että muualla ne näyttävät yleensä vielä paremmilta kuin omassa köökissä. MISTÄ SE JOHTUU?! 😛

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 31.10.2007 @ 8.34

 3. […] Apinakeittiössä käytellään sitten pois loput siitä eilen avatusta silkkitofusta (pehmeä tofu), ettei se jää kaappiin homehtumaan. Kyseessä pikainen arkiunelma, […]

  Pingback by MonkeyFood » Boysenmarjaminttu — 31.10.2007 @ 15.49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress