MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

31.10.2007

Boysenmarjaminttu

boysen

Tänään Apinakeittiössä käytellään sitten pois loput siitä eilen avatusta silkkitofusta (pehmeä tofu), ettei se jää kaappiin homehtumaan. Kyseessä pikainen arkiunelma, joka käy välipalaksi tai jälkiruoaksi vaativampaankin makuun. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja sokerihumalan sijasta tulee oikein hyvä olo. Ihan perfection siis, ainakin itse kokin (ja opinnäytetyöpartnerin) mielestä.

Boysenmarjaa ja minttua mukissa

  • 175g silkkitofua
  • 250g pakaste-boysenmarjoja
  • tuoretta minttua
  • 6 saksanpähkinää
  • (hiven sokeria tai makeutusainetta)

Ota marjat jääkaappiin sulamaan muutama tunti ennen herkun h-hetkeä. Kun se sitten koittaa, siirrä muutama marja sivuun koristelua varten ja lykkää loput blenderiin. Lisää tofu ja pyöräytä kuohkeaksi massaksi. Silppua minttu ja sekoita joukkoon. Murskaa vielä pähkinät ja lisää ilman, että enää ajat koneella. Maista ja makeuta halutessasi hieman hunajalla, siirapilla, sokerilla tai nestemäisellä makeutusaineella (käytin muutaman tipan). Annostele mukiin taikka lasiin ja korista marjoin ja mintuinlehvin. Kaunis, raikas ja upea.

Ps. Pian postausta pukkaa Vapun parhaista marinoiduista herkkusienistä sekä jättikatkoista pistoun kera.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress