MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.12.2008

Taikinatarhan eläimet

Filed under: Cake&Cookies,Lätinää,Leivonta,Optimoidut — Meri @ 9.44

Jotta pysytte skarppeina jouluun saakka, tässä pieni kuva-arvoitus. Olen saanut lahjaksi useita piparkakkumuotteja, ja vaikka ne ensisilmäykseltä näyttävät selkeästi olevan ihan tuttuja elukoita, lähempi tarkastelu saa epäilemään. Jos teillä siis on silmää karvaisille keksikavereille, kertokaa toki, MITÄ NE OVAT O_O

Numerolla 1 kilpailee “norsu”?

piparkakku

Numerolla 2 kurottelee palikkajalkainen… mikä?

piparkakku2

Numerolla 3 säkkiä kantaa kuka?

piparkakku3

Numerolla 4 sukeltaa uhanalainen ja muhkea pyrstökäs?

piparkakku4

Numerolla 5 sahaa soittelee… ?

piparkakku5

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa… Ei ole pepparkaakkaa tai tsintserbrediä muotoihin katsominen. Poskeen vaan.

piparkakku6

Kaikki eläintarhan asukkaat on valmistettu juurevasta ja maukkaasta ruispiparkakku-taikinasta, jota kokeilin jo viime vuonna. Koska vehnäjauhot olivat loppu käytin sämpyläjauhoa vieläkin jyväisemmin tuloksin. Taikina syntyy ilman keittämistä ja oli leivontakunnossa jo parin tunnin päästä. Viime hetken pelastus! Kaasu-uuni ei tehnyt yhtä kauniita kuin sähköinen, mutta maku oli paikallaan. Suosittelen ennemmin pientä ylinuketusta kuin yhtään ali. Ja ehkä soodaa lipsahti liikaa?

Ps. Yhtä hilpeätä porukkaa ovat Madagascar II -leffan animaalit… !! Go see.

12 Comments »

 1. Viisivuotias vastaa kyselyyn:

  Nro 1 “Sehän on väärän näköinen norsu. Eikun mammutti! Sarvikuono se ei voi olla.””

  Nro 2 “Kirahvi, jossa on jotain vikaa. Ei tuu kyllä nyt muuta mieleen.”

  Nro 3 “Apinan ja kengurun sekoitus”

  Nro 4 “Ei merenneito näytä tommoselta. Hylje se on. Myös mursu se voi olla.””

  Nro 5 “Tän mä tiiän! Krokotiili tai alligaattori. On se!”

  Tyttö: Jos ei ole enempää, voit nyt lähettää nää vastaukset sille äijälle.
  Minä: Eikun nää on tytön tekemiä.
  Tyttö: Okei. No lähetä sille tytölle sitten.

  Heh. Oletus oli siis se, että vain äijät leipoo piparkakkuja. 😀

  Comment by Kukka — 20.12.2008 @ 12.48

 2. Älyttömän ihania piparimuotoja. Ruispiparkakkutaikina kuulostaa tosi houkuttelevalta, pitää joskus kokeilla.

  Comment by Yaelian — 20.12.2008 @ 12.53

 3. Hihii mitä eläimiä!

  Comment by Anna — 20.12.2008 @ 13.33

 4. Kukka, ihanaa!! Kerro viisivuotiaalle, että äijämäinen apinatyttö tuli kovin onnelliseksi hänen vastauksistaan ja on aivan samaa mieltä. Että sehän oli sillä selvä! 😉 Onkos tyttö itse päässyt jo leipasemaan ja minkälaisia muotteja on Turussa? O_O

  Yaelian, aika hassua muotoja kyllä ja äärettömän haastavia leipoa 😀 Koskaan ollu hankalampaa, niin ohuita kohtia. Ruistaikina on mun makuun juuri ihana, hunajakin maistuu jännästi läpi.

  Anna, kerranki oikee tarha. Kunnon apinamuotti olis kyllä hyvä, sellanen signaturepipari. Hhehehee. Mikäs sun suosikki olis?

  Comment by ylimuuli — 20.12.2008 @ 14.02

 5. säkin kantajassa on jotain surullisen alistunuttu, sahan soittelijan vyötärö ois kiva 😀 nelosesta sais tosiaan pikeerillä pursotellen merenneidon, ei olis tullut mieleenkään ilman Kukan tytön kommentteja. On nuo lapset hurjan luovia!

  Comment by hyppysellinen — 20.12.2008 @ 15.25

 6. Välitän taas viisivuotiaalta uuden viestin “sille tytölle joka lähetti ne hassut kuvat” 😀 Ja R ON ihan tosissaan ja ylpeänä, koska saa osallistua tietokonetoimintaan ja ruokabloggaukseen. 🙂

  – “Meillä on tähti, sydän, pieni joulukuusi, kukkanen, poro, enkeli, possu”

  Toki leipomiset jäi kesken, koska meillä oli tänään lentotreenipäivä puistossa. Ymmärtänet hyvin. 🙂 Lentämään kuulemma oppii, kun on “paljon voimaa, uskoa ja hyvää ruokaa aamulla ja illalla. Ei vihanneksia, vaan poronkäristystä. Kerro se niille.”

  Että nyt tiedämme myös lentotaidon reseptin. 😀

  Comment by Kukka — 20.12.2008 @ 23.01

 7. Onko teillä katsottu liian monta Ice Age elokuvaa putkeen? Ihaneita!

  Comment by -stjtr- — 21.12.2008 @ 2.12

 8. Hyps, sahansoittelijan vyötärö on indiid saletisti suositusten parhaimmasta päästä! ;-D Ei metabolisen oireyhtymän vaaraa krokodiilillä. Ja tuo norppa on siis Luontoliiton muotti, ainoa, joka mielestäni ei näytä kamalan oudolta siksi, mitä on esittävinään. Mutta tässä yhteydessä sekin näyttää hassulta ja merenneidonhan siitä sais! Ehkä täytyy kokeilla, kun noita tuossa vielä lojuu. 🙂

  Kukka, kuinka hauskaa, että jo nuorelta iältä on kiinnostunut ruoasta ja vahvuudesta. 🙂 Ja lentäminen on ihan hyvä taito, joskaan en ole aivan varma tuosta vihannesasiasta. Oma 29 vuoden kokemukseni viittaisi siihen suuntaan, että vihanneksilla on hyvinkin tärkeä rooli juuri lentotaidon kehittymisessä, sillä lentotaito on niin vaativa taito, että tarvitaan kaikki vitamiinokset pitämään kroppa lentokunnossa.

  Teidän muotit kuulostaa aivan ihanilta ja etenkin possusta olen melkein kade! MEilläkin oli sellainen kun oltiin pieniä, sniff. Ehkä sellainen on jostain haalittava. Onko kukkanen muotti Kukasta?

  Satujatar, hehehehehe, nyt kun sanot niin sieltähän nää on karannu 😀

  Comment by ylimuuli — 21.12.2008 @ 9.58

 9. Tää ei ole lapsiblogi, mutta jatkan taas hetken. 🙂

  Vihannesasia on ärsyttävä, koska en tiedä mistä nyt tuulee – yhtäkkiä tuo pieni porkkananpurija on päättänyt, että ei pidä kasviksisista. :-/ Kiitos jonkun päiväkodin auktoriteetti-äpärän, veikkaan, siellä on joku idari (puhunpa kauniisti lapsista) joka rummuttaa että vihannekset on pahoja, ja kaikki muutkin sitten uskoo. Eli nyt olen valmistanut kasvissosekeittoa joka toinen päivä, kun muuten vihannekset koetaan vihollisina. Kai tää ohi menee, tai jos ei, teen reklamaation päiväkotiin!

  Koska totta on, ettei millään jaksa lentää, jos on aina 500 kg poroa masussa.

  Lisää propagandaa kehiin, taistelu päiväkodin idaria vastaan jatkuu! Hehe. Mutta nyt pitää kaivaa Apinamallisen karppilådan ohje esiin. 🙂

  Comment by Kukka — 21.12.2008 @ 10.12

 10. Kukka, aivan kumma tuo vihannesasia! Miten se pikkusupertyttö ei ymmärrä, että porkkana on parasta!? Tsemiä vaan sosekeittojen tuotteluun, toivottavasti karpin makaruunilooda maistui tytöllekin. En muuten osais kuvitella että olisin itse syönyt kasvissosekeittoa lapsena, mutta maailma se oli niin eri… Ja muuten jumaloin kasviksia. 🙂 Ohi se menee, pakko mennä! Propaganda on joskus ainoa keino O_O

  Comment by ylimuuli — 21.12.2008 @ 15.31

 11. Tää on kyllä ihan hillitön postaus 🙂 Pakko käydä aina parin päivän välein kurkkimassa nuo otukset ja arvuuttelut läpi. “palikkajalkainen… mikä?” 😉 Hillitön!

  Comment by Pippurimylly — 27.12.2008 @ 1.20

 12. Pepa, ihan paras palaute 😀 Hauska että olen voinut ilahduttaa. Toivottavasti joulu Oulussa on muutenkin mennyt hilpeään tahtiin. Täällä ainakin napa ruskaa ja selkä on makaamisesta kipeä. En muista koska olisin tällai vaan lonninu ja kattonu leffoja ja lukenu ja syöny ja silti maistuu kymmenen tunnin yöunet. Tajuttoman ihanaa, siis <3 🙂

  Comment by ylimuuli — 27.12.2008 @ 17.27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress