MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.2.2011

Paleoeläinten eväs

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Gluteeniton,Kala,Maidoton,muna,paleo,Soosit — Meri @ 12.01

Maailman vahvin Nalle ohjeisti tuunaamaan tunamajoa avokadolla. Aika pirun hyvä idea. Testattu jo kahdesti, myös Unelias Anna, Kulinaarimuru Jaana ja Kurpitsanmoskan Mari pitivät. Ainakin väittivät. Erinomaista kaalin kanssa.

Nalle supersoosi

 • 2 kypsää luomuavokadoa
 • 2 prk tonnikalaa öljyssä
 • majoneesia
 • suolaa, pippuria
 • vihreää Tabascoa
 • (limetin mehu)

Halkaise avokadot ja kaapi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limetin mehu, jotteivät palat tummu. Muusaa haarukalla. Lisää joukkoon hivenen valutetut purkilliset tonnikalaa ja sitten majoneesia niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Mausta suolalla, pippurilla ja vihreällä Tabascolla. Herkku kuten sinäkin!

Ja näitä muffinsseja sopii tehdä pekonilla ja ilman, jauhelihalla myös aivan törkeän helppoja ja herkullisia. Niin kuin nyt ruoka yleensä. Ainakin sellainen, jota viitsii syödä.

6 Comments »

 1. Jaaha, jee ja kiitos taas tästä! Tämä kuuluu selvästi maanantain menuun. Majoneesista tuli mieleen, että just mietin ja ihastelin miten coleslaw onkin suorastaan HALPAA ruokaa – tässä on majoneesin käytölle saatu pientä elitismiä joten viikko tulee alkamaan ihanasti!

  Milloin tulee lisää sisäelimiä?

  Comment by Kukka — 7.2.2011 @ 1.37

 2. Uu, tota tahnaa mulle ja heti! Ja siis oon tuijotellut kaaleja kaupassa koko viikon keksimättä mitä kivaa sen kanssa tekisi ja täältähän sa vastaus tuli. Jes!

  Comment by Jytis — 11.2.2011 @ 14.19

 3. Kukka, kyllä! Majoneesi on ihanaa, myös jauhelihan kanssa, kuten Lihansyöjä huomauttaa. Sisäelimistä maksaa on tulossa, kunhan ehdin tehdä siitä jotain. Muut sisäelimet ovat itselleni vielä hankalia, mutta ehdotella saa vapaasti. Nyt juuri on 1,8kg lihaa uunissa… Ehkä se yhdelle aterialle riittää 😛

  Jytis, toivottavasti maistui. Me ollaan lapattu tätä jo muutamaan otteeseen, hyvää ja hyvää oloa tuottavaa <3

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 12.2.2011 @ 9.50

 4. Löytyykö sulta joku resepti tuohon majoneesiin?

  Comment by Annukka — 14.2.2011 @ 13.19

 5. Annukka, mä käytän nykyään LAISKANA ja PELLENÄ useimmiten kaupan Kavlin majoneesia, mutta täältä löytyy ohje “paleon” majoneesin valmistukseen: http://monkeyfood.net/2010/05/16/i-can-has-mayo/
  Huomaa, että pelkällä oliviiöljyllä maku on aika ikävä.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 14.2.2011 @ 17.09

 6. Kiitos linkistä, täytyy kokeilla 🙂

  Comment by Annukka — 16.2.2011 @ 10.34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress