MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

21.1.2011

Kippari-Kalle goes paleo

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Gluteeniton,Maidoton,muna,Vege — Meri @ 15.32

Kivikautiset munamuffinssit, otto kaksi. Ruokaisia ja hyvänmakuisia. Lihansyöjä kommentoi, että maistuvat samalta kuin lapsena syödyt pinaattipiiraat, näistä uupuu vain piiraspohja. Helppo, nopea, näppärä.

Super green!

Paleo Quiche (6 isoa “muffinssia”)

 • 6 luomumunaa
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • 0,5 pss pakastepurjoa
 • 0,5 pss pakastepinaattia
 • 1 pieni purkki säilykeherkkusieniä
 • 2 rkl kookosjauhoa/pellavansiemenrouhetta
 • voita, suolaa, pippuria

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen. Paistele pinaattia ja purjoa pannulla voissa. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne huolellisesti rikki, hieman kuohkeuttakin saa olla. Aja herkkusienet blenderillä murskaksi, lisää kananmuniin. Blendaa myös paistetut pinaatit ja purjot voineen päivineen soseeksi ja työnnä taikinaan. Lopuksi joukkoon “jauho”, kookosmaito, suola ja pippuri. Sekoita ja kaada muffinssivuokiin. Paista n. 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.

Kuten kuvasta näkyy, nämä jäivät hieman kosteiksi keskeltä päältä, mikä ei lainkaan haitannut sekään. Edelleenkin hyviä myös kylmänä.

9 Comments »

 1. Kiitos tästä! Testasin viime viikonlopun muffinssireseptiä (pienellä variaatiolla). Maku oli hyvä, mutta jouduin ongelmiin paperisten vuokieni kanssa.. Eivät ihan kestäneet taikinan painoa ja osa valui pellille. Eli pitänee hankkia muffinssivuoka.

  Comment by Immi — 21.1.2011 @ 15.36

 2. Immi, hyvä tietää, en sitten suosittele paperisia vuokia enää… Tuo Jamien kuuden jättimuffinssin silikonivuoka on erinomainen ollut käytössä. sopii moneen ja on todella helppo puhdistaa. Siihen ei myöskään jää mikään taikina kiinni. 🙂 Kiva jos ohjeista on iloa!

  Comment by ylimuuli — 21.1.2011 @ 16.00

 3. Haaaa!! Just katseltiin tänään Popeye! Haaveilin pinaatista ja mietin mitä siitä tekisin. Tämä tuli ihan tilauksesta <3

  Comment by Kukka — 22.1.2011 @ 23.33

 4. “Aja herkkusienet blenderillä murskaksi”— ahhaaa, ihana, tästä lähtien aion aina AJAA kaiken blenderissä. 😀

  Yllättävän vähän muuten mitään jauhokasta noissa, ilmeisesti ajetut herkkusienet tekee tekstuurista aika tiiviin? Briljanttia.

  Comment by Kukka — 23.1.2011 @ 0.33

 5. Kukka, joo, kyllä näistä on tullut ihan sopivan tiiviitä, eivät ole ainakaan liian löysiksi jääneet. Tein näitä myös pekonilla, pekonihan toki kruunaa… Mutta toivottavasti maistuvat nämä vegetaariversiotkin! 🙂

  Comment by ylimuuli — 27.1.2011 @ 6.33

 6. […] näitä muffinsseja sopii tehdä pekonilla ja ilman, jauhelihalla myös aivan törkeän helppoja ja herkullisia. Niin […]

  Pingback by MonkeyFood » Paleoeläinten eväs — 6.2.2011 @ 12.01

 7. Tein eilen näitä muffinsseja, vaikka en ole aiemmin pinaattia ja purjoa oikein käyttänyt. Kookosmaidon tilalla käytin kookoskermaa, ekaa kertaa (kun oli kaapissa odottamassa käyttöä) ja pellavansiemenet oli kokonaisia. Se mikä innosti laittamaan palautetta on uskomattoman hyvä fiilis vatsassa kun tälläisen möykyn syö 🙂
  Kiitos blogista muutenkin, ne paleopannarit/lätyt on myös tosi herkkuja 🙂

  Comment by Opus — 17.2.2011 @ 9.16

 8. Opus, onpa ilahduttavaa, ihanaa palautetta! Minunkin oloni on erinomainen näiden jälkeen, paitsi että ovat myös herkullisia. Hienoa, jos Monkeysta on iloa!

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 17.2.2011 @ 16.50

 9. […] selleriä ja porkkanaa. Olen myös tehnyt löydön: pakastepurjon. Löytöretki alkoi paleoliittisten munamuffinssien tienoilta ja on edennyt pakastepurjon monipuoliseen käyttöön. Olen aivan varma, että nuo ihanat vihreät […]

  Pingback by MonkeyFood » Pakastettu umami — 30.3.2011 @ 16.43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress