MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.7.2011

Easy as pie

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,laktoositon,Maidoton,paleo,Piiraat — Meri @ 9.57

Kuten jauhottoman pitsan postauksen lopussa vihjailin, tämä pohja käy myös piiraisiin. Eihän se ole sama asia kuin suussa sulava muropohja, mutta kuitenkin jotakin, joka pitää mustikkamassan kasassa. Esimerkiksi näin.

Piiraspohja (viljaton)

 • 3 luomumunaa
 • ripaus suolaa
 • kardemummaa
 • steviaa tms. makeaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rikotut keltuaiset, ripaus suolaa ja mausta kardemummalla ja makealla. Levitä piirakkavuokaan ja paista n. 10-15 minuuttia 200 asteessa. Ota pohja ulos ja lataa sille täytteet, paista vielä, kunnes täyte on jokseenkin asettunut (jatkaa asettumistaan viiletessään).

Täytteeksi vaikka

 • mustikoita
 • kookosmaitoa
 • muna
 • kardemummaa, steviaa, kanelia, vaniljaa…

Tässä vielä kuva jostain menneiden aikojen pohjattomasta virityksestä. Voideltuun piirakkavuokaan siis levitelty mangokuutioita, joiden päälle kaadettu kardemummalla ja stevialla maustettu kookosmaito/-kerma, jossa pari munaa ja päälle reilusti manteli- tai muuta pähkinämurskaa. Uuniin ja sitä rataa.

5 Comments »

 1. Jossain kaupoissa on ollut gluteenittomia digestivekeksejä, jos haluaa moisista tehdä.. mä mitään leipomisesta kauheesti tiedä, mut joskus ollaan niistä tehty pohja, hjyvä oli! Tietty niissä on vähän ehkä asetta liikaa lisäaineita, mut…

  Comment by Toni — 17.7.2011 @ 11.44

 2. Toni, jep, gluteenittomia tuotteitahan piisaa kyllä, lähinnä vaan kun niidenkin käyttöä pyrkii välttelemään niin sitten joskus keksii tällaisia puolivillaisia välimaaston ratkaisuita 🙂

  Comment by ylimuuli — 17.7.2011 @ 11.46

 3. Hei mites, ootko kokeillu et jos tohon munaan pistäis vähän kookosjauhoja sekaan? Ja vaikka sulaa voita tms? Ei vaan pysty uskomaan tuohon pelkkään munaan! Ei pysty!

  Comment by Milla — 17.7.2011 @ 19.04

 4. Kiitos ihan superpaljon näistä kaikista ihanista resepteistä, joita täällä jaat! Tänään testasin näitä molempia piirakoita ja hyvää tuli! Tosin pohjassa maistuu mun makuun vähän liikaa se kananmuna, täytyy ehkä lisäillä vähän enemmän maustetta ens kerralla (esim. nyt unohdin koko kardemumman).

  Olisiko sulla muuten antaa suositusta hyvästä kookosmaidosta? Nappasin näihin leipomuksiin ensin käteen osuneen lähikaupan oman merkin ja siinä ainakin E-koodeja vilisti silmissä. Varmaan parempaakin on tarjolla?

  Comment by elisa — 10.8.2011 @ 18.08

 5. Milla, miten mä huomasin sun kommentin vasta nyt?! Ja siis varmasti toimii noinkin, siitä vaan! Mutta on tää aika heti nopee helppo juttu tällee pelkillä munilla ;-D Enkä mäkään uskonut, ennen kuin kokeilin. Munaan. Nyt uskon. 🙂

  Elisa, voi ole hyvä oikein miljoonasti! Teitä (ja itseänihän) varten niitä täällä rustailen. Pohja kannattaa tosiaan maustaa, mutta kuten Millakin tuossa ehdotteli, voi joukkoon lisätä myös vaikka vähän kookos- tai mantelijauhoa.

  Itse käytän yleensä esim. Vii voanista saatavaa Aroy D -kookosmaitoa, joka on mielestäni parasta eikä lisäaineitakaan. Jos ostan marketista ja olen rahoissani, valitsen mieluusti Bionan luomun, muuten ihan mikä tahansa reinboushitti menee. Lähinnä sen muistan, että Wok’n’Roll on KAMALAA enkä siihen enää ikinä koske. Tietysti vähemmän lisäaineita on parempi. Kara kookosmaito ja -kerma on myös hyviä, ja Santa Mariasta tykkää aika moni. En nyt muista ulkoa, onko noissakin kaikissa esim. karrageenia. Kannatan reissua Vii voaniin satsausmatkalle! 🙂 Tai sitten nää luomukauppojen, Ruohonjuuren ja Ekoloiden jne. valikoimista vaan, tai se Biona, jota monessa tavismarketissakin on.

  Comment by ylimuuli — 10.8.2011 @ 21.13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress