MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

25.8.2012

Bonne maman! Hillopurkin supertahna

Filed under: Gluteeniton,Nuts!,Vitamix — Meri @ 14.18

Vuosia sitten bongasin Kampin K-kaupasta (edelleen mielestäni yksi parhaista marketeista valikoimansa puolesta) cashew-tahnaa. Vastavaa kuin  maapähkinävoi siis, mutta cashew-pähkinöistä. Cashew-voi on taivaallista! Olen mm. täyttänyt sillä macaroneja; tahna sopii marenkikekseihin loistavasti!

Viime ajat olen elänyt enempi suu säkkiä myöden ja säästänyt vähän kurjastikin esimerkiksi luomutuotteista. Olen siis kuluttanut pitkälti kauppojen omia tuotemerkkejä ja tehnyt armotonta hintavertailua. Ruokaan menee vähän vähemmän rahaa, mikä on tässä tilanteessa ensisijaista. En silti tingi perusruoasta, syön mitä haluan ja näen järkeväksi, mutta vähän halvemmin. Kallista cashew-tahnaa en ole raaskinut ostaa pitkään, pitkään aikaan.

Joten, tämän erikoisen (a-)moraalisen alkupuheen jälkeen päästään asiaan eli kukkaruukkuun: ostin viimein cashew-pähkylöitä kaupasta ja testasin Vitamixini voimat tahnanvalmistuksessa. Perfetto! Cashew’t ovat sen verran “kuivia”, että tarvitsivat joukkoonsa lorauksen öljyä tahnaantuakseen, mutta toimenpide kävikin sitten sukkelasti ja ilman, että Vitamix ehti juuri edes lämmetä. Edellisen blenderini pistin koville pähkinöiden kanssa sillä tuloksella, että koko laite oli tulikuuma ja savusi. Vitamixilla ei ole suoriutumisongelmia.

Maailman parhaan hillon purkissa maailman parasta pähkinävoita!

Cashew-voi

 • n. 250 g cashew-pähkinöitä
 • n. 0,5 dl neitsyoliiviöljyä
 • ripaus ruususuolaa
Kaik Vitamixiin, säätö ykköselle, kone päälle, nopea nosto kymppiin ja sitten superteholle. Tampin kanssa touhuamista (sillä painellaan massaa teriin, ettei osa jää tahnautumatta) ja parin minuutin päästä voi oli purkissa! Voin vilpittömästi kehua makua, sillä maistelin sitä aivan erityisen huolellisesti.

 

6 Comments »

 1. Mä rakastan manteli-, maapähkinä- ja muupähkinävoita, mutta en enää osta niitä kuin poikkeustapauksissa siitä syystä, että syön tahnaa helposti lusikalla suoraan purkista. Tässä tapauksessa rakastaa voi liikaa. :p

  Comment by Laura — 25.8.2012 @ 16.08

 2. Mulla on heikkous etenkin maapähkinävoihin..mutta sellaiseen,johon ei ole lisätty mitään sokeria…

  Comment by Yaelian — 25.8.2012 @ 18.48

 3. Mä en erityisemmin välitä maapähkinävoista, mutta tuli kutina, että tähän saattaisin tykästyä. Pitänee laittaa Kenwoodin terät testiin.

  Comment by Veera — 25.8.2012 @ 19.52

 4. Laura, mun suhde on kyllä osin samanlainen, tosin sitten saatan unohtaa voin jääkaappiin pitkäksi aikaa! Ja siis kuten sä ja Yaelian, pidän ja pitäisi kovasti maapähkinävoista… 😛 Niin ei-pähkinä kuin se rassu onkin!

  Veera, tää on kyllä hyvin erimakuista, voisit pitää. Kenwoodi lienee myös aika epeli tällaisiin!

  Comment by Meri — 25.8.2012 @ 20.40

 5. Miten kävi sille tehosekoitin raukalle joka vuonna käpy oli kokeilussa xpähkinävoille?
  Koska omani on normia tehokkaampi/järeämpi (ei niitä 50€ leluja)niin ajattelin vain uskaltaako kokeilla tuollaisen kokeilua? En millään halauisi menettää aamusmuuteja :/

  Comment by Outi — 26.8.2012 @ 11.23

 6. Outi, se on mennyttä, mutta kesti kyllä useita vuosia huolimatta tajuttoman ahkerasta ja raa’asta käytöstä. Cashew on hyvin pehmeä pähkinä, ja jos haluat vielä keventää tehosekoittimesi taakkaa, liota niitä ensin muutama tunti vedessä, pehmenevät entisestään. Luulisin, että lähes kaikki blenderit kestävät liotetut cashewt, jos vain lisää nestettä (öljyä ja vaikka vettä) niin, ettei mene kuivaksi. KOostumus tietysti on vähän kosteampi kuin pähkinävoin, muttei merkittävästi.

  Comment by Meri — 26.8.2012 @ 11.45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress