MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.9.2012

Efun eväät, osa 1: gluteeniton limppu (leipäkoneella)

Filed under: Gluteeniton,Leipää,Leivonta,Maidoton — Meri @ 15.48

Salilla ja muissa harrastuksissa tutustuu ilahduttavan monipuoliseen joukkoon ihmisiä. Erilaisiin ihmisiin tutustuminen on vähän kuin elämän poikkitieteellisyyttä; syntyy toisenlaisia oivalluksia, verkostoja, yhteistöitä ja tilaisuuksia kuin kovin homogeenisessä yhteisössä on mahdollista. Voisiko joku keksiä sanan poikkielämällisyydelle?

Well, filosofoinnista takaisin aiheeseen. Yksi poikkielämällisistä tuttavuuksistani on kiinnostavalla tavalla lahjakas mies, Efu. Efu on ammatiltaan palomies ja kova treenaamaan, mutta myös luova keittiöpeto ja verbaalisesti eripätevä. Efun käsialaa on mm. tietyissä piireissä kuuluisa sipsisuklaa (ohje luvassa!) sekä seuraavaksi julkituotava limppu. Jouluksi olen tilannut piparia ja/tai piirakkaa.

Tämä limppu ei ole millään tavalla sattuman satoa; pääjefu Efu on insinöörin pieteetillä versioinut siitä aina hiukan uudenlaisia prototyyppejä, joista tämä nyt on se, joka sallitaan julkaistavan. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että kaikki maistamani protot ovat olleet erinomaisia.

Leipä on syntynyt leipäkoneen tuotoksena, mutta onnistuu varmasti myös käsin. Aion kokeilla omassa leipäkoneettomassa taloudessani limpun valmistusta pian. Kuten Efu itse sanoo, maku on nyt kohdallaan, mutta kovin kuohkea limppu ei ole. Se ei haittaa piiruakaan! Ohuet viipaleet, mahdollisesti paahdettuina, sulavat suussa. Jos teet leivän ilman konetta, kannattanee kokeilla rieskoiksi painelua tai vaikka Efun ehdotuksesta reikäleiväksi muotoilua, se houkuttaa ainakin MUA!

Kuvat myös by Efu, pysyy kamera kädessä, jos kerran letkukin. 😛

Efuleipä, versio 4.6 (gluteeniton, hiivaton, leipäkoneella)

 • 4 dl kiehautettua vettä
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl agavesiirappia (voinee käyttää muutakin makeaa)
 • 1-2 tl ruususuolaa
 • 1 dl Fibrex-sokerijuurikaskuitua

Sekoita ensin nämä, ja kun seos on vähän jäähtynyt ja Fibrex turvonnut, lisää nämä niin, että olet sekoittanut ne ensin keskenään:

 • 1,5 dl gluteeniton jauhoseos
 • 0,5 dl mantelijauho
 • 1 dl hamppujauho
 • 2 dl kaurajauhoa
 • 0,5 dl maissijauhoa

Taikina koneeseen! Älkää minulta kysykö, millä ohjelmalla. Ei tarvitse ainakaan pitkä olla.

The Efu way of things!

Jos teet käsin, painele taikina vaikka puikuloiksi pellille ja paista ehkä 200 asteessa, kunnes käntty vaikuttaap sopivalta. Melko ohuiksi siis suositan. Lisäohjeita käsintehtyyn tarjolla, kun kerkiän kauppaan.

Hamppu-, manteli- ja kaurajauhohan syntyvät hetkessä vaikka Vitamixilla, jos ei halua ostaa valmiiksi jauhettuja.

 

 

14 Comments »

 1. Wau, onpa kiehtova ohje! Mitähän tapahtuis jos hamppujauhon tilalta laittais hamppuproteiinijauhoa :b Sitä kun sattuis olemaan, muuten löytyyki ainekset.

  Comment by minerva — 14.9.2012 @ 16.48

 2. Minerva, varmasti lopputulos olis lähes yhtä hyvä! Hamppujauhohan on jauhettua hampunsiementä, jossa on proden lisäksi rasvaa ja kuitua. Hitusen kuivempi, mutta eipä sitä niin suurta osaa reseptistä olekaan… Voit myös käyttää hamppuprodea 0,5dl ja lisätä maissijauhon osuuden yhteensä 1dl:n niin koostumus ei luultavasti kärsi lainkaan. 🙂 Onko sulla leipäkone vai käsinkö meinasit? Suositan kokeilemaan, tämä on hartaan tuotekehittelyn tulos, vaikken olekaan itse kehitellyt! 😀

  Comment by Meri — 14.9.2012 @ 18.57

 3. Hiihaa! 😀

  Hamppuproteiinijauho toimii lähes yhtä hyvin – kokeiltu on.
  Unohdin kertoa että jos tekee koneella niin olen tehnyt siten että käyttää “dough” – ohjelmaa joka siis vain vaivaa taikinaa. Siinä vaiheessa voi korjata jos taikina näyttää liian kuivalta tai löysältä. Sitten perään tuolla nordicalla “French” / 900g / dark -ohjelmat.

  Mutta tulipa kerran kiireessä kokeiltua pikaohjelmaa ja näköjään tuon “kovettuneen puuron” (lainatakseni hovikriitikkoani) saa aikaiseksi silläkin.

  Leipä on varsin kiinteä joten uunissa jos tekee paksun limpun niin käy varmasti niin että ulkokuoresta tulee sahankestävää ja ytimestä raaka. Tän leipäkoneen limpun kun siivuttaa ja viimeistelee grillissä (uunia en ole kokeillut) niin sit on paras.
  Mulla toistaiseksi tuo leipä on hajonnut paahtimeen ellei tee tosi paksua siivua.

  Kiitos ravintoapinalle tästä jakamisesta 🙂
  Tarjoan jatkossakin tuotoksia aiheista joita harva arvaa lähteä kokeilemaan 😉

  Comment by efu — 14.9.2012 @ 19.37

 4. […] joka ennenkin on fiitannut Monkeyfoodissa, lähetti jo hyvä tovi sitten Apinakeittiöön valikoidun erän kehittelemäänsä sipsisuklaata. […]

  Pingback by MonkeyFood » Sipsi vai suklaa, en pysty mä päättää — 11.12.2012 @ 19.01

 5. Ada Mmadam, i agree with you perfectly . you sound very knodwelgeable with a very motivating zeal to assist the government in curbing the menace of domestic violence in our marital homes . women since inception of marriage have suffered lots of humiliation from the men folks. am a man. am sounding very bitter here because am a victim of broken home where the mother support the man still all her effort was abortive to bring peace with the man at least to show her love . My sister the question should be, let those that have the passion take a BOLD STEP TO FORM AN NGO WITH ENLIGHTEN CAMPAIGN PROGRAM TO EDUCATE THE ILLITERATE AND SEMI SKILLED WOMEN ABOUT THEIR RIGHT IN THE SOCIETY. THIS LOCAL WOMEN ARE MEANT TO BE AWARE THAT MARRIAGE OR RELATIONSHIP IS NOT A DO OR DIE AFFAIR. NO MAN WORTH’S DEING FOR. AM SENDING THIS MESSAGE TO ALL YOU LADIES OUT THEIR, NO MAN ON EARTH WORTH DIEING FOR. WE ARE HE GOATS. please get in touch with me lets discuss on how to start off an NGO like this with elites. we the youths we have to contribute in our own way towards the growth of the soceity. the world has changed. some bullshit are not tolerable anymore in this soceity. we need women from all fields of class to enjoin me to form a strong association to educate our women by action not only through writing. is a pity that happened to her. it could happen to every other woman out their. women should learn from stories like this is part of the experience we are talking of. This could also happen to the men folk. but % of domestic violence goes to women and house helpers which are not exceptional in this write up. For we men, please with deu respect is time we should inculcate the spirit of love to all these women. is not their fault that they foolishly fall in love with a bastard man on the street that wont recognize the beauty of what she has. many of us are from such broken home where the women is the bread winner. may God keep strengthen the women wood .may her should rest in peace. i know since this story is from the third party. i quite believe that their is some elements of untrue version of thestory. the writer hate the husband with a passion. the writer from her narration is not a witness to all those event. the writer was narrating what the deceased told her whole life. but all the same am opposing the fact that we men should take it easy with the way we dey panel beat this women. if na my sister. i go carry my men go attack the man family. everybody way dey that their house will be on the run. ogini di self. what on earth might made that family to subject that poor girl to such humiliation? is it extra marital affairs? how many of we men dont fuck outside their marriage. must we men be the only one fucking outside? the women have the same right too. no one should be blame. if you need faithfulness you yourself should play to the gallery with ur woman. One more thing, you ladies should be careful with all these guys that stays overseas and marry you from here. if you cant endure the sexual urge from your husband or your man look for the next young man available whom can give you sexual happiness. we men dey fuck like he goat any where dem dey. marriage is not a do or die affair. in western world women dont tolerate bullshit from men. our Nigerian females should learn how to divorce and forget whaT THE SOCEITY WOULD SAY. AM A VICTIM OF BROKEN HOME. BECAUSE OF HOW MY FATHER TEREATED MY MOTHER I HATE THE MAN WITH PASSION. CALL A SPADE A SPADE.

  Comment by Gage — 28.12.2015 @ 9.35

 6. You couldn’t pay me to ignore these posts!

  Comment by auto insurance Abington MA — 30.3.2016 @ 19.31

 7. Rê Lopes comentou em 15 de agosto de 2012 às 09:11. Oi Dani, menina Linda!!! Estava eu, vendo seu tuto qdo resolvi comentar… consequentemente acabei lendo os comentários das outras meninas… E cara, no começo fiquei chocada, mas depois caí na gargalhada!!! VC entendeu o q tá rolando aqui? É uma grande, imensa e latejante DOR DE COTOVELO!!! E vamos combinar q dor no cotovelo dói p caraca, por isso esse mau humor todo dessas meninas… =P Dê importancia ao q é importante!!! 😉

  Comment by http://www.blrimages.net/ — 29.4.2016 @ 3.02

 8. Well looks like now we have less interesting pages, with lower pageranks higher up… Frankly for many of my queries I must say I am more disapointed than anything else… Maybe PageRank wasn’t the best solution, still it worked better than the mess we have now (at least for the queries I took the time to compare with the PageRank).

  Comment by car insurance quote — 4.6.2016 @ 17.30

 9. ブランドコピーブランド専門ネットショップで、ファッション時計,バッグ,財布とその他の世界一流ブランドコピー激安販売。
  弊店のブランド コピーブランド時計は日本全国送料手数料無料です。
  ブランドコピー品の華麗さや実用でお客様に驚喜を与えます。

  Comment by カルティエ最高品質時計 — 23.7.2017 @ 10.15

 10. There is as much difference between us and ourselves as there is between us and others.

  Comment by www.unisexbabyshowerinvitations.com — 7.8.2017 @ 19.32

 11. Wedding pandora jewelry

  Efun eväät, osa 1: gluteeniton limppu (leipäkoneella) « MonkeyFood

  Trackback by Wedding pandora jewelry — 24.8.2017 @ 2.03

 12. Nikmati beragam fasilitas terbaik main poker online dengan modal kecil salah satunya yaitu dengan 1 user ID anda bisa nikmati semua jenis permainan yang tersedia hanya di situs idn poker online terpopuler. Cek informasi lengkapnya di http://linkv.net/situs-idn-poker-terpopuler-dan-terlengkap-main-dengan-modal-10-000/

  Comment by linkv — 23.1.2020 @ 11.16

 13. thank you for sharing the posts, that really helped me, I will wait for another best post from you, thank you.

  Comment by Rose — 2.12.2020 @ 9.43

 14. I am visiting this web page dailly and get pleasant information from here all the time.

  Comment by Lola — 22.2.2021 @ 4.54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress