MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.5.2007

Focaccia

Filed under: Leipää,Leivonta — Meri @ 6.01

focaccia4
Niin, eihän minun pitänyt tähän Pastanjauhajien focacciaan koskea ennen kuin parin viikon päästä, mutta koska tuo snadisti miehekkäämpi osapuoli toivoi tuoretta leipää yöpalaksi, kiitollinen leipuri tietysti käytti heti mahdollisuuden päästä vaivaamaan. Kannatti kyllä, tuloksena täydellisen koostumuksen leipä, rapea pinta ja kuohkea sisältö. Uumeniin sijoitin oliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä ja merisuolaa. Parmesaniakin olisi ollut, mutta unohdin. Reissuväsymys painaa edelleen pöljän kokin päätä.

Focaccia pinjansiemenillä

Valmista vehnätaikina kuten opastettu. Debytoin itse taikinakoukkujen käyttäjänä, yleensä vaivaan käsin, mutta nämähän toimivat hyvin! Anna kohota tunnin verran. Leivo litteäksi levyksi, voitele öljyllä ja ripottele suola, basilika ja paahdetut siemenet toiselle puoliskolle. Käännä toinen puoli peitoksi ja painele hyvin kiinni. Kohota puolisen tuntia. Paista n. 180 asteessa 25 minuuttia, leipä on valmis kun kumea ääni kumahtaa kopautettaessa. Ääni olkoon merkki aterioinnin alkamisesta.

focaccia2

focaccia3

focaccia

3 Comments »

  1. tonne sisälle koskenlaskijaa niin jo on hyvää, varsinkin ihan kuumana kun se valuu sisältä, viime kesän työ eväs ruoka

    Comment by aleksi — 26.5.2007 @ 2.07

  2. Erinomainen vinkki! Lienee herkullista. Ei ihan heti olis tullut ajatelleeksikaan, kun rajoittunut mieleni funtsaili vain italialaistyyppisiä juttuja, mutta sinnehän voi tosiaan tuupata hyvinkin suomalaisia maistuvaisia 🙂 Missä töissä syödään evääksi koskenlaskijafocacciaa?!

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 26.5.2007 @ 8.15

  3. […] Ps. On täällä oikeaakin focacciaa tehty, toisenkin kerran. […]

    Pingback by MonkeyFood » Ehtoollinen goes focaccia — 26.10.2007 @ 17.27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress